Záchranári pomáhali českému turistovi v masíve Kežmarského štítu

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 08:39 • 2 min
Záchranári pomáhali českému turistovi v masíve Kežmarského štítu

VYSOKÉ TATRY – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) spolu s kolegami z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) dnes ráno za pomoci leteckej techniky a navijaka vyslobodili 27- ročného českého turistu, ktorý uviazol v masíve Kežmarského štítu.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza oficiálna stránka HZS, turista už v piatok (18.7.) večer požiadal záchranárov o pomoc. Po výstupe na Kežmarský štít sa rozhodol zostúpiť do Skalnatej dolinky, žiaľ nesprávne odbočil a dostal sa do horolezeckého terénu, kde si bez horolezeckého vybavenia nedokázal pomôcť. 
      

Záchranári okamžite požiadali o spoluprácu VZZS, ktorá zobrala na palubu dvoch záchranárov HZS. Počasie sa v tých chvíľach zhoršilo a nedovolilo pomôcť uviaznutému pomocou leteckej techniky. Záchranári HZS boli vysadení v doline a nadviazali s českým turistom kontakt. Uviaznutý bol bez zranení. Pre prichádzajúcu tmu už nebolo možné opätovné nasadenie leteckej techniky, záchranári sa preto rozhodli pokračovať v záchrannej akcii v skorých ranných hodinách.
      

Ráno boli ideálne letové podmienky a záchranári uviaznutému turistovi pomohli a vrtuľníkom ho previezli do Starého Smokovca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies