Záchranári ošetrili za tri dni 17 podchladených ľudí,viacerí boli opití

NETKY.SK • 9 Január 2017, 12:17 • 2 min
Záchranári ošetrili za tri dni 17 podchladených ľudí,viacerí boli opití

BRATISLAVA – Záchranári ošetrili pre mrazy od piatkového rána (6. 1.) do nedele večera (8. 1.) asi 17 ľudí. Boli podchladení, viacerí z nich pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Išlo o dospelých, nebolo medzi nimi žiadne dieťa. Pre TASR to povedal Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS).

 

Na následky podchladenia zomrel podľa Chmela jeden muž v Bratislave. Nitrianska polícia zase potvrdila smrť bezdomovca, ktorému sa mrazy takisto mali stať osudné.

 

Piť alkohol je počas takto chladného počasia veľmi riskantné, záchranári to neodporúčajú. "Človek môže spadnúť a stratiť vedomie, ak je dlho bez povšimnutia môže to mať fatálne následky," vysvetlil Chmel. Ľudia bez domova by sa k veľkému množstvu alkoholu podľa neho nemali uchyľovať, pretože v mrazoch môžu tvrdo zaspať, čo je takisto veľmi nebezpečné.

 

V piatok ráno bol na Slovensku prvý arktický deň tejto zimy. Takto chladné počasie bolo i počas víkendu, mrazy majú byť aj nasledujúce dni.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies