Záchranári ošetria najviac detí počas letných prázdnin

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 11:37 • 2 min
Záchranári ošetria najviac detí počas letných prázdnin

BRATISLAVA - Deti dávajú každoročne počas prázdnin záchranárom zabrať viac. Trávia totiž viac času samy bez dozoru alebo v partii kamarátov, kde sa rady predvádzajú.

slovakia

left justify in out

V opatere zdravotníkov skončí priemerne vyše 22 detí denne. Tento počet sa navyše oproti minulým rokom zvyšuje. Informoval o tom Boris Chmel z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby s tým, že počas minulého leta sa zranilo 1 337 detí, ktoré museli záchranári ošetriť. Je to o vyše dvesto viac ako predvlani a o sto viac ako v roku 2013.
Chmel dodáva, že pozornosti a opatrnosti pri deťoch nikdy nie je dosť. Ak sa dieťaťu stane nejaký úraz, v prvom rade treba zhodnotiť situáciu, pokúsiť sa zachovať pokoj a chladnú hlavu. "Najprv vizuálne zhodnoťte, či je situácia vážna a je nutné zavolať pomoc. Ak áno, treba vytočiť číslo 155, kde musíte jasne a presne popísať situáciu. Počúvať otázky operátora a hovoriť zrozumiteľne, aby dokázal čím rýchlejšie vyhodnotiť situáciu a poslať pomoc," pripomína Chmel s tým, že do príchodu záchranárov treba poskytovať prvú pomoc.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona