Záchranári obavili aj trup havarovaného lietadla AirAsia

NETKY.SK • 14 Január 2015, 12:46 • 2 min
Záchranári obavili aj trup havarovaného lietadla AirAsia

JAKARTA - Singapurská vojenská loď objavila dnes na dne Jávskeho mora trup lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré koncom decembra havarovalo so 162 ľuďmi na palube. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa singapurské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Trup havarovaného indonézskeho airbusu sa podarilo lokalizovať vďaka záberom, ktoré zhotovilo podmorské zariadenie, ovládané na diaľku z lode singapurských námorných síl. O náleze informoval prostredníctvom Facebooku singapurský minister obrany Ng Eng Hen. Na záberoch podľa neho vidieť časť krídla a nápis na trupe lietadla. Singapur informáciu okamžite odovzdal indonézskym úradom, ktoré koordinujú pátracie operácie.
      

Indonézske námorníctvo uviedlo, že zábery zachytávajú trosky s rozmermi 20 krát sedem krát tri metre. Zatiaľ však nepotvrdilo, že skutočne ide o hľadaný trup lietadla. Airbus A320-200 nízkonákladovej spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Letecké nešťastie zrejme nikto neprežil. 
      

Doposiaľ sa podarilo vytiahnuť z mora chvost lietadla, obe čierne skrinky a telá 48 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies