Záchranári neúspešne dvíhali trup havarovaného lietadla AirAsia: Spadol im späť na dno

NETKY.SK • 24 Január 2015, 12:21 • 2 min
Záchranári neúspešne dvíhali trup havarovaného lietadla AirAsia: Spadol im späť na dno

PANGKALAN BUN - Záchranárom sa dnes takmer podarilo vyzdvihnúť z vody trup lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa koncom decembra zrútilo do Jávskeho mora neďaleko indonézskeho ostrova Kalimantan (Borneo). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trup lietadla bol už takmer na morskej hladine, keď v dôsledku úniku vzduchu z nafukovacích balónov, ktoré ho nadľahčovali, klesol opäť na dno. Podľa hlavného koordinátora pátracích operácií Suryadiho Bambanga Supriyadiho sa dnes počas pokusov o vyzdvihnutie vraku lietadla podarilo vytiahnuť z vody ďalšie štyri telá obetí nešťastia. Potápačom však opäť sťažovali prácu silné morské prúdy a zlá viditeľnosť.
      

V Airbuse A320-200 sa nachádzalo 162 ľudí, nikto z nich nešťastie neprežil. Doteraz sa podarilo nájsť 69 tiel. Záchranári sú presvedčení, že ďalšie telá sa nachádzajú v trupe lietadla.
      

Airbus A320-200 nízkonákladovej spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra počas letu z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Tesne predtým, ako sa so strojom prerušil kontakt, pilot v dôsledku blížiacej sa búrky požiadal riadenie letovej prevádzky v Jakarte o povolenie stúpať do vyššej letovej hladiny, ktoré však vzhľadom na okolitú hustú premávku nedostal. Presnú príčinu tragédie sa dosiaľ nepodarilo zistiť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona