Záchranári našli živé dieťa pod troskami školy v metropole Mexiko

NETKY.SK • 20 September 2017, 18:34 • 2 min
Záchranári našli živé dieťa pod troskami školy v metropole Mexiko

MEXIKO - Záchranári lokalizovali živé dieťa pod troskami školy v metropole Mexika, ktorá sa zrútila pri utorkovom zemetrasení s magnitúdou 7,1. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zábery odvysielané mexickými médiami zachytávali záchranárov v prilbách, ako pracujú na troskách školy Enriqueho Rébsamena v južnej štvrti mexickej metropoly. Televízia Foro TV uviedla, že dieťa je dievčatko. Záchranári dieťa spozorovali a zakričali naň, aby pohlo rukou, ak ich počuje, a ono to urobilo. Cvičený pes následne vošiel medzi trosky a potvrdil, že dievčatko je nažive.

 

Šéf mexickej Národnej civilnej ochrany Luis Felipe Puente dnes už skôr na Twitteri informoval, že známych je teraz 225 mŕtvych po ničivom zemetrasení. Puente spresnil, že je známych 94 obetí na životoch v metropole Mexiko, 71 mŕtvych v štáte Morelos, 43 v štáte Puebla, 12 v štáte Mexiko, štyria mŕtvi v štáte Guerrero a jeden v štáte Oaxaca.

 

Podľa americkej geologickej služby USGS došlo k otrasom v utorok o 13.14 h miestneho času (20.14 h SELČ), pričom epicentrum sa nachádzalo neďaleko mesta Raboso v štáte Puebla, približne 123 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Mexiko. Hypocentrum bolo v hĺbke takmer 53 kilometrov.

 

Zemetrasenie nastalo necelé dva týždne po predchádzajúcich otrasoch s magnitúdou 8,1, ktoré si na juhu Mexika vyžiadali 90 mŕtvych. K najnovšej tragédii došlo v deň, keď si Mexičania pripomínali 32. výročie ničivého zemetrasenia z roku 1985, pri ktorom zahynulo viac ako 10.000 ľudí a veľká časť hlavného mesta bola zničená. V krajine sa v utorok dokonca konalo cvičenie pre prípad evakuácie v dôsledku zemetrasenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies