Záchranári našli v troskách lietadla 14 tiel

NETKY.SK • 30 Máj 2022, 09:19 • 2 min
Záchranári našli v troskách lietadla 14 tiel

KÁTHMANDU – Z trosiek lietadla, ktoré sa s 22 ľuďmi na palube v nedeľu zrútilo v hornatom teréne v Nepále, sa zatiaľ podarilo vytiahnuť 14 tiel. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na tamojší úrad civilného letectva.

slovakia

left justify in out

„Zatiaľ sa podarilo nájsť štrnásť tiel, po zvyšných sa naďalej pátra. Počasie je veľmi zlé, ale podarilo sa nám dostať tím na miesto havárie. Žiadny iný let nebol možný,“ povedal hovorca úradu. Stroj leteckej spoločnosti Tara Air bol v nedeľu na 20-minútovom plánovanom lete z turistického mesta Pókhara, 200 kilometrov západne od metropoly Káthmandu, a smeroval do horského mesta Džómsóm. Turbovrtuľové lietadlo Twin Otter stratilo kontakt s letiskovou riadiacou vežou tesne pred pristávaním v oblasti s hlbokými riečnymi roklinami a horami.

 

 

Pátranie v noci na pondelok zabrzdilo počasie a tma, ale armádny vrtuľník a súkromné helikoptéry v pondelok ráno záchrannú akciu obnovili. Nepálska armáda následne na Twitteri zverejnila leteckú fotografiu miesta s troskami rozhádzanými na úbočí hory. Úrad civilného letectva potvrdil, že „k nehode došlo“ vo výške 4 420 metrov pri lokalite Thásáng v nepálskom okrese Mustáng.

 

 

Miestny predstaviteľ Pradíp Gaučan uviedol, že trosky stroja lokalizovali vo výške približne 3 800 až 4 000 metrov nad morom.

 

„Je veľmi ťažké sa tam dostať pešo. Jeden tím vysadil vrtuľník v blízkosti tejto oblasti, ale momentálne je zamračené, takže lety nie sú možné,“ povedal Gaučan pre AFP.

Na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Indovia a dvaja Nemci.

 

Možno vás zaujme: Satelitné zábery ukazujú ruskú loď s obilím údajne ukradnutým na Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies