Záchranári našli v troskách hotela zasypaného snehom siedme telo a 3 živé šteniatka

NETKY.SK • 23 Január 2017, 17:54 • 2 min
Záchranári našli v troskách hotela zasypaného snehom siedme telo a 3 živé šteniatka

FARINDOLA - Záchranári lokalizovali telo ženy v stredotalianskom horskom hoteli Rigopiano, pochovanom v lavíne z minulého týždňa. Informovali tom dnes predstavitelia talianskej civilnej ochrany.

slovakia

left justify in out

Týmto počet úmrtí v hoteli Rigopiano stúpol na sedem, pričom 22 ľudí je stále nezvestných. Talianska tlačová agentúra ANSA a nemecká DPA uvádzajú, že sa doteraz podarilo zachrániť 11 osôb, zatiaľ čo podľa agentúry AP je zachránených len deväť ľudí.

 

Skupiny záchranárov našli v troskách aj tri živé šteniatka. Podľa hovorcu hasičov Fabia Germana tento nález naznačuje, že ešte existuje šanca, že približne 23 ľudí, stále pochovaných pod snehom, nájdu živých. Záchranárske skupiny si totiž zachovávajú nádej, že preživší ľudia našli pod tonami snehu a trosiek vzduchové kapsy.

 

Avšak už prešiel viac ako deň odvtedy, čo naposledy vytiahli niekoho živého. Podmienky na mieste sa zhoršujú, keďže sneh sa mení na ľad.

 

Lavína zavalila budovu v stredotalianskom regióne Abruzzo 18. januára, keď ľudia spali. Hotel zasypalo až 60.000 ton snehu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies