Záchranári našli v Indii už 147 obetí ničivého zosuvu pôdy

NETKY.SK • 5 August 2014, 18:29 • 2 min
Záchranári našli v Indii už 147 obetí ničivého zosuvu pôdy

NAÍ DILLÍ - Na najmenej 147 sa zvýšil počet mohutného obetí zosuvu pôdy, ktorý minulý týždeň postihol dedinu v západoindickom štáte Maháráštra.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady. 
     

Masa rozmočeného bahna a skál zavalila 30. júla dedinu Malin v okrese Puné a zrovnala so zemou 44 obydlí. Medzi obeťami je 57 mužov, 70 žien a 20 detí. Iba ôsmich obyvateľov sa podarilo vytiahnuť živých, vrátane matky a jej trojmesačného syna. 
     

Približne 60 osôb zostáva stále nezvestných,  pravdepodobne sú zavalené pod troskami a bahnom. Po takmer týždni od tragédie je však šanca na ich prežitie minimálna.
     

Zosuv pôdy spôsobili niekoľkodňové prívalové monzúnové dažde v oblasti, ktoré komplikovali aj postup pátracích a záchranných prác. 
     

Dedina prakticky úplne zmizla pod masou mokrej zeminy. Experti označujú za jednu z možných príčin nešťastia odlesnenie svahov v jej okolí. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies