Záchranári našli tretiu obeť kolízie dvoch bojových lietadiel Tornado

NETKY.SK • 22 August 2014, 18:03 • 2 min
Záchranári našli tretiu obeť kolízie dvoch bojových lietadiel Tornado

RÍM - Záchranári našli dnes neďaleko mesta Ascoli Piceno v strednom Taliansku mŕtve telo tretieho z členov posádok dvoch bojových lietadiel typu Tornado talianskeho letectva, ktoré v utorok havarovali v tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

Pátranie po štvrtom z pilotov pokračuje. Informáciu priniesla tlačová agentúra APA. Našla sa už aj čierna skrinka jedného zo strojov, ktorá môže poskytnúť vyšetrovateľom dôležité údaje.
     

Podľa očitých svedkov leteli stíhačky veľmi nízko, preto znalci problematiky nevylučujú ani problémy s motormi. K objasneniu by mohlo prispieť aj skúmanie videozáznamov a fotografií, ktorých autormi sú očití svedkovia tragédie.
     

Keďže telá obetí poznačil požiar, ktorý zachvátil stroje po ich dopade, prokuratúra nariadila aj testy DNA. Vyšetrovatelia predpokladajú, že za nešťastím mohlo byť zlyhanie ľudského faktora. Prokurátori skúmajú údaje radarov, ako aj letové plány oboch bojových lietadiel. Prípadom sa zaoberá aj vojenská prokuratúra vo Verone.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies