Záchranári leteli na pomoc obarenému dieťaťu aj zranenému paraglajdistovi

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 18:27 • 2 min
Záchranári leteli na pomoc obarenému dieťaťu aj zranenému paraglajdistovi

BRATISLAVA/ ROŽŇAVA/ ŽILINA - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Košíc letela dnes v popoludňajších hodinách do obce Drnava (okres Rožňava) k úrazu 3-ročného dieťaťa, ktoré sa obarilo horúcou vodou.

slovakia

left justify in out

 Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková, záchranársky vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku, kde si lekár leteckých záchranárov prevzal dievčatko do svojej starostlivosti od pozemných záchranárov. „Utrpelo popáleniny v rozsahu 40 – 50 % povrchu tela. Po doplnení liečby a preložení na palubu vrtuľníka bola malá pacientka v stabilizovanom stave letecky transportovaná na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Košíc – Šace,“ informovala hovorkyňa.

Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny letela popoludní na pomoc do obce Čičmany (okres Žilina) paraglajdistovi, ktorý pre problémy s padákom spadol z výšky približne 20 až 30 metrov, pričom dopadol na chrbát. „Štyridsaťtriročný muž bol pri vedomí, na pád si pamätal, no sťažoval sa na výrazné bolesti chrbtice,“ uviedla Hopjaková. Dodala, že leteckí záchranári pristáli v blízkosti nehody, kde mu lekár leteckých záchranárov poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie. „Po zafixovaní do vákuového matraca bol v stabilizovanom stave rýchlo a šetrne transportovaný do nemocnice v Bojniciach,“ uzavrela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies