Dvojica horolezcov nocovala v masíve Mlynického Soliska, záchranári ich hľadali!

NETKY.SK • 29 September 2014, 17:23 • 2 min
Dvojica horolezcov nocovala v masíve Mlynického Soliska, záchranári ich hľadali!

VYSOKÉ TATRY - Horská záchranná služba (HZS) dnes v ranných hodinách prijala informáciu, že z Mlynického Soliska vo Vysokých Tatrách sa nevrátila dvojica horolezcov.

slovakia

left justify in out

Z HZS informovali, že o pomoc požiadal brat 23-ročnej Slovenky, ktorá spoločne s 25-ročným kamarátom odišla ešte v nedeľu (28.9.) ráno z Chaty pod Soliskom a nebolo možné spojiť sa s nimi ani telefonicky.

     

Po preverení skutočností požiadalo Operačné stredisko HZS o lokalizáciu mobilných telefónov a do terénu odišla hľadať dvojicu skupina záchranárov HZS zo strediska Vysoké Tatry. Z Predného Soliska zbadali horolezcov na hrebeni a tak k nim postupovali ďalej. Podľa HZS šlo o nezvestné osoby, ktoré pri zostupe v tme zablúdili, disponovali však len jednou čelovou baterkou, a preto sa rozhodli prenocovať v masíve Mlynického Soliska a pokračovať až ráno.  
     

Nepríjemnosťou podľa HZS bolo, že sa obom vybili batérie v mobiloch a nemohli o sebe podať informácie. Horolezci boli bez zranení a spolu so záchranármi HZS zostúpil na Chatu pod Soliskom, odtiaľ sa zviezli lanovkou na Štrbské pleso a následne pokračovali samostatne domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies