Zacharčenko zložil prísahu prezidenta samozvanej DĽR

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:51 • 2 min
Zacharčenko zložil prísahu prezidenta samozvanej DĽR

DONECK - Alexandr Zacharčenko dnes oficiálne zložil prísahu hlavy samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

 Inaugurácia sa konala v doneckom divadle. Zacharčenko zložil prísahu na bibliu.
     

"Slávnostne prisahám, že budem čestne slúžiť v záujme ľudu Doneckej ľudovej republiky a riadne si plniť svoje povinnosti," vyhlásil nový prezident.
     

Šéf miestnej ústrednej volebnej komisie Roman Ľagin podľa agentúry RIA Novosti predtým oznámil, že úradujúci premiér Zacharčenko získal v nedeľňajších voľbách v DĽR 75,5 percenta hlasov.
     

Voľby najvyšších predstaviteľov a poslancov parlamentov DĽR, ako aj samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR), označil Kyjev za "frašku" a Západ ich takisto neuznal, napísala agentúra Reuters. Prozápadní lídri v Kyjeve sa teraz podľa nej obávajú, že na východe krajiny vznikne nový "zmrazený konflikt", čo ohrozí územnú celistvosť Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies