Začalo sa výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 07:32 • 2 min
Začalo sa výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu

Začalo sa výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu - Politika Na pôde komárňanskej Univerzity Jána Selyeho sa dnes začalo výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu pre spolupatričnosť. Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) v uto

slovakia

left justify in out

img

Na pôde komárňanskej Univerzity Jána Selyeho sa dnes začalo výjazdové zasadnutie výboru maďarského parlamentu pre spolupatričnosť. Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) v utorok ostro protestoval proti tomu, že národný parlament inej krajiny zorganizoval výjazdové zasadnutie oficiálneho výboru na území iného štátu.
      Do Komárna z 12 členného výboru pricestovalo sedem, ktorí pred začiatkom schôdze položili veniec k soche sv. Štefana.
      "Tento výbor bol založený v roku 2009 a má podvýbor pre autonómiu. Jeho cieľom je nadväzovať kontakty s maďarskými organizáciami mimo Maďarska, je to nástroj národnej politiky Maďarska," zdôvodnil Paška.
      Predseda výboru maďarského parlamentu pre spolupatričnosť Árpád Potápi v utorok večer v Budapešti vyhlásil, že nechápe, aké výhrady má predseda slovenského parlamentu proti komárňanskému zasadnutiu.
      Potápi povedal, že výbor spolupatričnosti rokoval už štyrikrát výjazdovo a to na Ukrajine, v Slovinsku, v Rumunsku a aj v maďarskom Kecskeméte. 
      „Na žiadnom zahraničnom mieste sme nemali problémy. Na stredajšej schôdzke si vypočujeme informácie, rozhodovanie sa neočakáva. Tým osud žiadneho Slováka sa nezlepší, ani nezhorší,“ konštatoval predseda s tým, že schôdzku na „Felvidéku“ plánovali už dávnejšie, chceli však počkať na parlamentné voľby.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona