Začalo sa pojednávanie v prípade vraždy Miroslava Sýkoru

NETKY.SK • 9 Jún 2015, 11:14 • 2 min
Začalo sa pojednávanie v prípade vraždy Miroslava Sýkoru

BRATISLAVA – Na Okresnom súde Bratislava I sa začalo dnes pojednávanie v prípade vraždy bývalého bratislavského bossa a zakladateľa skupiny sýkorovcov – Miroslava Sýkoru.

slovakia

left justify in out

Prokurátor obžaloval z vraždy Mareka Ľuptáka, Richarda Benčiča, prezývaného Kofola, Milana Majtána a Ľuboša Ferusa, považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia. Ľuboša Ferusa predviedli na súd kukláči, zvyšní traja obžalovaní sa dostavili na základe predvolaní.

 

Sýkoru zavraždili vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z vozidla, strelci zasiahli ochrankára do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

 

Ako prvý obžalovaný vypovedal dnes pred súdom Ľuboš Ferus. "Ja o tomto skutku, tak ako ho opisujete, neviem nič, to sa nikdy nestalo," uviedol okrem iného s tým, že viac podrobností uvedie v priebehu ďalšieho konania pri výsluchu konkrétnych svedkov. "Sýkora zaplatil za špinavosti, ktoré sa dejú v Bratislave a s ktorými nemám ja a moji priatelia nič spoločné," doplnil. Ostatných obžalovaných vraj pozná len zbežne, alebo sa s nimi stretol až po vražde Sýkoru. O jeho vražde sa dozvedel na základe telefonátu svojho známeho, skočil vraj hneď do auta a išiel okamžite z Nitry do Bratislavy. Tam napríklad po prvý raz v živote, podľa jeho výpovede, videl Mikuláša Černáka. Odmietol taktiež medializované tvrdenia, že vražda Sýkoru súvisí s krádežou 173 miliónov korún (5,7 milióna eur) z trezoru VÚB v Nitre v januári 1996.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona