Začalo sa pojednávanie s gangom obvineným z krádeží automobilov

NETKY.SK • 28 August 2014, 14:23 • 2 min
Začalo sa pojednávanie s gangom obvineným z krádeží automobilov

TRENČÍN - Výsluchmi obžalovaných sa dnes na Okresnom súde v Trenčíne začalo súdne pojednávanie s gangom zlodejov automobilov, ktorí údajne od decembra 2008 do septembra 2009 ukradli v Trenčíne, Bánovciach nad Bebravou, Prievidzi, Handlovej, Partizánskom a Banskej Bystrici 36 vozidiel.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, organizovanú skupinu sformoval a riadil Gabriel G., jej členmi bolo ďalších sedem osôb. „Obžalovaný Gabriel G. preberal ústne objednávky na typy a značky vozidiel, o ktoré bol záujem, alebo bol záujem o náhradné diely. Okrem toho sám vyhľadával vozidlá na odcudzenie s tým, že kupujúcich celých vozidiel alebo ich častí dodatočne zabezpečí. Zameriaval sa prevažne na vozidlá koncernu VW, na odcudzovanie ktorých mal vyrobené špeciálne náradie,“ priblížil Tarabus s tým, že ukradnuté vozidlá následne predávali ako celok alebo rozoberali a rozpílili a takto vzniknuté diely použili na opravu iného vozidla alebo predali ďalším osobám.
     

Ako dodal, odcudzených bolo celkom 36 vozidiel, z toho 22 vozidiel Škoda Octavia. Ďalších 21 vozidiel sa pokúsili ukradnúť, resp. ich pripravili na krádež, k odcudzeniu vozidiel však napokon nedošlo. Predmetom obžaloby sú podľa neho zločiny krádeže, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a poškodzovania cudzej veci.
     

„Obžalovaný Gabriel G. podľa obžaloby spôsobil, resp. chcel spôsobiť odcudzením motorových vozidiel škodu v celkovej výške 647.651 eur, poškodením motorových vozidiel spôsobil škodu v celkovej výške 24.183,30 eura a legalizáciou príjmu z trestnej činnosti získal pre seba alebo iného prospech v celkovej výške 322.817 eur,“ uzavrel Tarabus. Pojednávanie na Okresnom súde v Trenčíne bude pokračovať na budúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies