Začali trestné stíhanie pre vyjadrenia Stromčeka na Cerulíka

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 16:45 • 2 min
Začali trestné stíhanie pre vyjadrenia Stromčeka na Cerulíka

NITRA – Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ohovárania v súvislosti s vyjadreniami štátneho tajomníka ministerstva dopravy Viktora Stromčeka na adresu Nitrana Romana Cerulíka.

slovakia

left justify in out

Médiá o tom dnes informoval Cerulík. Prípad sa týka Stromčekovho vyjadrenia na Cerulíkovu adresu z februára tohto roka. Na tlačovej besede v Nitre, ktorú naživo vysielala televízia, ho označil za špekulanta, ktorý sa snaží vydierať štát v súvislosti s pozemkami pre automobilku Jaguar Land Rover.

 

„Celé týždne je zrejmé, že mu ide o jedno jediné, a to je osobný prospech. Podmieňoval spoluprácu s nami tým, že odkúpime od neho pozemky za neúmernú cenu,“ povedal vtedy Stromček. Premiér Robert Fico ho doplnil, že 14 hektárov pôdy, ktoré štát nepotrebuje, chcel Cerulík predať za 220 eur za meter štvorcový.


Trestné oznámenie podal Cerulík 28. februára. Zdôvodnil ho tým, že Stromčekove vyjadrenia môžu značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, ako aj v podnikaní, a spôsobiť mu vážnu ujmu veľkého rozsahu. Cerulík je zakladateľom známej firmy s koženými výrobkami K CERO. Polícia jeho trestné oznámenie v marci odmietla, on voči tomu podal sťažnosť.

 

Prokurátor v máji jeho sťažnosti vyhovel a uznesenie vrátil vyšetrovateľovi. „Prokurátor vo svojom rozhodnutí uviedol, že povinnosťou vyšetrovateľa bude začať vo veci trestné stíhanie pre trestný čin ohovárania,“ uviedol Cerulík a dodal, že v auguste je predvolaný na výsluch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies