Začali súdiť extrémistov spájaných s novembrovými útokmi v Paríži

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 12:12 • 2 min
Začali súdiť extrémistov spájaných s novembrovými útokmi v Paríži

BRUSEL - Belgické orgány začali dnes súdiť údajných členov extrémistickej bunky napojenej na muža, ktorý je označovaný za organizátora novembrových útokov v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Proces so 16 obžalovanými, z ktorých deviati sú stále na slobode, otvorili v Bruseli za prísnych bezpečnostných opatrení, informuje agentúra AP.

 

Obžalovaní sa majú zodpovedať z účasti na teroristickom sprisahaní, ktoré podľa vyšetrovateľov vzniklo v meste Verviers na východe Belgicka. Právnici niektorých z nich však dnes vyhlásili, že ich mandanti nerobili nič nezákonné.

Belgická polícia uskutočnila v januári 2015 zásah v údajnom úkryte teroristických plánovačov vo Verviers, pričom dvoch mužov zabila a jedného zadržala.

 

Podľa belgických predstaviteľov sa členovia tejto skupiny riadili pokynmi Abdelhamida Abaaouda, ktorého zabili francúzski policajti niekoľko dní po útokoch v Paríži z 13. novembra 2015, keď teroristi usmrtili na viacerých miestach dovedna 130 ľudí a ďalších vyše 350 zranili.

 

K parížskym atentátom sa hlási teroristická organizácia Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies