Začali sa veľtrhy ITF Slovakiatour a Danubius Gastro

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:54 • 2 min
Začali sa veľtrhy ITF Slovakiatour a Danubius Gastro

BRATISLAVA - V areáli bratislavskej Incheby sa dnes začala dvojica výstav zameraná na cestovný ruch a gastronómiu - ITF Slovakiatour a Danubius Gastro.

slovakia

left justify in out

Na veľtrhu cestovného ruchu sa zúčastňuje 350 vystavovateľov z 22 krajín sveta. Nechýbajú medzi nimi exotické krajiny ako napríklad Brazília, Juhoafrická republika, Kuba, Mexiko a ďalšie. Priaznivcov cestovania oboznamuje veľtrh s atraktívnymi turistickými destináciami a informuje o možnostiach ubytovania, dopravy a stravovania. Pod jednou strechou sa tu stretávajú cestovné kancelárie, touroperátori, delegáti a zastúpenia štátov, krajov, regiónov, miest a obcí vrátane organizácií cestovného ruchu, ktorí na veľtrhu prezentujú to najlepšie, čo môžu turistom ponúknuť.

 

Aktuálny 23. ročník veľtrhu prináša viacero noviniek. Jednou z nich je, že ITF Slovakiatour má až dvoch hlavných partnerov, čo pre návštevníkov znamená ešte viac zaujímavostí, atrakcií a sprievodných podujatí. Domácim partnerom je Košický samosprávny kraj, ktorý sa na veľtrhu pravidelne zúčastňuje už desať rokov. Regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer a Zemplín spoločne prezentujú svoje turistické atrakcie, historické pamiatky, prírodné unikáty, folklór a tradičnú kuchyňu. Zahraničným partnerom veľtrhu je už štvrtýkrát po sebe Moravsko-sliezsky kraj zo susednej Českej republiky.

Slovensko je zastúpené prostredníctvom všetkých slovenských regiónov a dominantná je účasť slovenských kúpeľov. Veľtrh sprevádza výstava zameraná na šport - Wellness a Fitness. Ponuku strojov a zariadení na cvičenie, funkčného oblečenia či výživových doplnkov doplní sprievodný program zameraný na rozvoj zdravého životného štýlu.

 

Ďalšia zo sprievodných výstav, Poľovníctvo a Oddych, je určená nielen pre profesionálnych poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov prírody a turistiky. Okrem bohatého výberu oblečenia a vybavenia do terénu sa návštevníci môžu tešiť na Deň organizovaného sokoliarstva v Čechách, na Morave a na Slovensku.

 

Prezentáciu najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov, ponuku vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov prináša veľtrh gastronómie Danubius Gastro, na ktorom sa zúčastňuje vyše 390 vystavovateľov z 9 krajín.

 

V poradí 24. ročník podujatia dopĺňa 17. ročník výstavy strojov a technológií pre obchody Exposhop a 16. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack. Danubius Gastro je v tomto roku najväčší od roku 2009, čo svedčí o rastúcom záujme o oblasť gastronómie.

 

Veľtrh sa za 24 rokov fungovania vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne. Návštevníci z radu odborníkov na veľtrhu nájdu profesionálne riešenia pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov, kaviarní a vendingu, pričom nechýbajú moderné technológie pre potravinársky priemysel. Širokej verejnosti ponúka Danubius Gastro možnosť spoznať nové potraviny, kombinácie chutí a kulinárske postupy. Hlavným partnerom Danubius Gastro je rovnako ako počas predchádzajúcich dvoch ročníkov spoločnosť Kaufland Slovensko.

 

Prezentáciu technológií a potravinárskych výrobkov doplní atraktívny sprievodný program, v ktorom sú obsiahnuté všetky oblasti gastronómie. Tradície budú zastúpené prostredníctvom 11. ročníka súťaže O najlepší bratislavský rožok, ktorú pripravili Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska a Rada pekárov Slovenska. rôznych kútov sveta.

Oba veľtrhy sú otvorené od 26. do 29. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies