Začali sa skúmať podozrenia, že expremiér Edward Heath zneužil deti

NETKY.SK • 3 August 2015, 19:10 • 2 min
Začali sa skúmať podozrenia, že expremiér Edward Heath zneužil deti

LONDÝN - Nezávislé britské grémium, ktoré sa v ostrovnej monarchii zaoberá sťažnosťami na políciu, preskúma postup mužov zákona z Wiltshiru z 90. rokov 20. storočia.

slovakia

left justify in out

Tamojší policajti sa totiž ocitli v podozrení, že nepreverili podozrenia zo sexuálneho obťažovania detí kvôli faktu, že sa s ním spájalo meno konzervatívneho expremiéra Edwarda Heatha.


Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nezávislú komisiu IPCC, podľa ktorej k tomuto rozhodnutiu došlo na základe sťažnosti istého policajného dôstojníka vo výslužbe. 


Sir Edward Heath bol britským premiérom v rokoch 1970-74. Práve počas jeho vlády sa Spojené kráľovstvo stalo 1. januára 1973 členskou krajinou predchodcu Európskej únie - Európskeho hospodárskeho spoločenstva. Na čele britských konzervatívcov ho po desiatich rokoch vystriedala v roku 1975 Margaret Thatcherová. Heath bol príležitostným dirigentom a organistom, autorom, zberateľom umenia a vyznávačom jachtingu. 


V Salisbury, kde zomrel v roku 2005, žil dlhší čas, preto tamojšia polícia vyzvala verejnosť, aby poskytla prípadné informácie o jeho účasti na údajnom zneužívaní, ale aj eventuálne obete, aby sa ohlásili a možno po prvý raz prehovorili o svojich nepríjemných poznatkoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies