Začali sa prípravné rokovania pred medzikórejským summitom

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:24 • 2 min
Začali sa prípravné rokovania pred medzikórejským summitom

SOUL - Obe Kórey začali vo štvrtok prípravné rokovania o podrobnostiach summitu severokórejského lídra Kim Čong-una s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom.

slovakia

left justify in out

Obe Kórey budú viesť v pohraničnej dedine Pchanmundžom rozhovory na pracovnej úrovni o protokole, bezpečnosti či mediálnom pokrývaní udalostí týkajúcich sa summitu, ktorý by sa mal konať 27. apríla.

 

Na termíne summitu, ktorý by sa mal podľa Soulu zamerať na jadrové odzbrojenie Severnej Kórey, sa obe Kórey dohodli minulý týždeň.

 

Kim Čong-un sa snaží o uvoľnenie napätia spôsobeného jadrovým programom KĽDR: zaviazal sa k denuklearizácii a vyjadril ochotu stretnúť sa tiež s americkými predstaviteľmi.

 

Kim by sa mal na rozhovoroch o jadrovom odzbrojení stretnúť do konca mája s prezidentom USA Donaldom Trumpom, aj keď miesto a presný termín ešte neboli stanovené.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies