Začali sa prezentácie športov pre OH 2020 v Tokiu

NETKY.SK • 7 August 2015, 12:02 • 2 min
Začali sa prezentácie športov pre OH 2020 v Tokiu

TOKIO - Kráľa bejzbalových homerunov Sadahura Oha či karatistov v plnom nasadení bolo možné vidieť v piatok na prezentácii prvých z ôsmich športov, z ktorých na konci celého procesu vzíde odvetvie zaradené do programu olympijských hier 2020 v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Japonskí organizátori si pozvali ešte zástupcov bowlingu, korčuľovania na kolieskových korčuliach, športového lezenia, squashu, surfovania a bojového umenia wu-šu. Prezentácie sa skončia v sobotu, po nich výberová komisia do 30. septembra odporučí svojho favorita Medzinárodnému olympijskému výboru (MOV). Ten v auguste 2016 pred OH v Riu de Janeiro rozhodne o definitívnom zozname súťažných odvetví.


Favoritom je spoločná kandidatúra bejzbalu so softbalom, ktoré vypadli spod piatich kruhov po OH 2008 v Pekingu. Pálkové odvetvia sa spoliehajú na popularitu v hostiteľskej krajine OH 2020. "Japonský ľud chce vidieť bejzbal a softbal. Športoviská sú pripravené, preto veríme, že nebudeme na olympijských hrách chýbať," vyhlásil 75-ročný bývalý hráč bejzbalu Oh. Hendikepom bejzbalu je neochota severoamerickej MLB prerušiť súťaž pre olympijské hry. Kvalitná japonská liga však chce poslať na turnaj to najlepšie.


Svoje tromfy má v rukách aj karate, ktoré na prezentáciu dotiahlo troch nádejných japonských borcov, aby naživo predviedli svoje umenie. "Karate pochádza z Japonska, stelesňuje ducha bojových umení. Venuje sa mu viac ako 100 miliónov ľudí na celom svete," vytiahol argumenty generálny sekretár Svetovej federácie karate Tošihisa Nagura.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona