Začali sa písomné maturity, študentov dnes potrápi slovenčina

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 09:50 • 2 min
Začali sa písomné maturity, študentov dnes potrápi slovenčina

BRATISLAVA – Na 726 stredných školách sa dnes začínajú písomné maturity. Študenti doobeda vypĺňajú testy zo slovenčiny, potom ich čaká sloh.

slovakia

left justify in out

Písomné maturity zo slovenského jazyka a literatúry dnes absolvuje podľa informácií ministerstva školstva 42.558 a zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry v školách s vyučovacím jazykom maďarským 1862 žiakov. Časť maturantov bude vypĺňať maturitné zadania aj elektronickou formou. Testy pre papierovú aj elektronickú formu sú rovnaké.

 

Zmenou oproti minuloročnej maturite je napríklad predĺženie času na riešenie testov zo slovenského jazyka a literatúry, slovenského jazyka a slovenskej literatúry, maďarského jazyka a literatúry a ukrajinského jazyka a literatúry z 90 na 100 minút a z matematiky zo 120 na 150 minút.

 

Ako úspešne maturanti zložili prvú časť maturity, sa dozvedia 4. mája, kedy Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) školám sprístupní oficiálne výsledky v elektronickej forme pre stiahnutie do školských informačných systémov. Najneskôr 6. mája na školy zašle oficiálne výsledkové listiny v papierovej podobe.

 

Písomné maturity budú pokračovať v stredu (16.3.) testom z cudzích jazykov. Žiaci, ktorí si vybrali ako jeden z maturitných predmetov matematiku, budú písať test vo štvrtok (17.3.). Týždeň písomných maturít v piatok (18.3.) uzavrú žiaci zo škôl národnostných menších, ktorých čaká test a slohová práca z maďarčiny či ukrajinčiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies