Začali sa krajinské voľby v najmenšej spolkovej krajine Brémy

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 13:41 • 2 min
Začali sa krajinské voľby v najmenšej spolkovej krajine Brémy

BERLÍN - Občania najmenšieho nemeckého spolkového štátu Brémy dnes môžu odovzdať svoj hlas v krajinských voľbách, ktoré by podľa agentúry AP môžu predĺžiť dominanciu vládnucej stredo-ľavej strany.

slovakia

left justify in out

Brémy vedú už od 40. rokov sociálni demokrati. Prieskumy verejnej mienky dávajú väčšinu regionálnej koalícii Zelených a populárneho starostu Jensa Böhrnsena.

 

V Brémach môže svoj hlaso odovzdať približne 500.000 voličov. Najmenší spolkový štát s v súčasnosti zápasí s finančnými problémami a má najvyššiu nezamestnanosť zo všetkých spolkových krajín - 11,1 percenta.

 

O priazeň voličov sa uchádza aj strana Alternatíva pre Nemecko, ktorá presadzuje zrušenie eura v jeho súčasnej podobe a stavia sa proti prisťahovalectvu. Brémy by mali byť piatou spolkovou krajinou, kde by chcela mať zastúpenie, ale jej vyhliadky sú podľa AP neisté.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies