Začali sa kastingy na Miss Folklór, prvýkrát budú súťažiť aj zahraničné Slovenky

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 11:17 • 2 min
Začali sa kastingy na Miss Folklór, prvýkrát budú súťažiť aj zahraničné Slovenky

DONOVALY - S dvoma novinkami odštartoval uplynulý víkend už tretí ročník celoslovenskej súťaže Miss Folklór.

slovakia

left justify in out

Prvou je možnosť zahraničných Sloveniek žijúcich v Srbsku zabojovať o tento titul a druhou je nové miesto konania finále súťaže, ktoré bude 15. septembra 2017 pod holým nebom na Donovaloch.

 

Najbližší kasting bude už túto sobotu, 24. júna v srbskej Vojvodine, na ktorom by mali vybrať dve až tri možné finalistky. "Riaditeľka súťaže Barbora Palovičová sa tak rozhodla ísť až za hranice Slovenska, aby ukázala, že náš folklór je stále živý aj v iných častiach Európy, kde Slováci postupne migrovali a do ľudových prvkov tak prešli elementy, ktoré ich počas presunu značne ovplyvnili," uviedla pre TASR PR manažérka súťaže Barbora Kis-Pál.

 

Najkrajšia slovenská folkloristka sa začala hľadať už minulú sobotu, 17. júna na slávnostiach v Myjave, a na začiatku júla sa môžu všetky talentované dievčatá prísť predstaviť do Detvy a do Východnej.

 

Podujatie Miss Folklór nesie v sebe spojenie krásy slovenských dievčat a ich talentu v ľudovom umení. Súťažiaca by mala vedieť tancovať, spievať, hrať na hudobný nástroj, alebo môže byť zručná v tradičnom slovenskom remesle. Dievčatá by mali tiež predviesť všetko to, čo ich vo voľnom čase napĺňa. "Prísť môžu všetky, ktoré spĺňajú vekovú hranicu 18 až 26 rokov a sú bez záväzkov," doplnila Kis - Pál.

 

Okrem jedinečnej výhry titulu Miss Folklór budú dievčatá bojovať aj o veľmi zaujímavé ceny, okrem iného aj finančný grant na ďalšie rozvíjanie sa v oblasti slovenského ľudového umenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies