Začali s výstavbou diaľničného tunela Čebrať

NETKY.SK • 19 September 2014, 17:13 • 2 min
Začali s výstavbou diaľničného tunela Čebrať

BRATISLAVA - Neďaleko Ružomberka začali s výstavbou diaľničného tunela Čebrať. Ako informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS), tunel je súčasťou 15 kilometrového úseku Hubová - Ivachnová diaľnice D1.

slovakia

left justify in out

"Tunel výrazne odľahčí Ružomberok od tranzitnej dopravy a motoristom ušetrí čas. Kým po pôvodnej ceste I/18 vedúcej cez obce a mesto Ružomberok sa k existujúcemu úseku D1 dá dostať za osemnásť minút, po novej diaľnici to bude trvať iba sedem minút,“ uviedla NDS.

 

Tunel bude mať viac ako dva kilometre. Pri jeho stavbe sa vyrazí takmer 380 tisíc metrov kubických. Úsek D1 začína na križovatke v Hubovej a údolím rieky Váh sa dostáva k tunelu Čebrať. Trasa ďalej pokračuje okolo obce Likavka, Martinček a Lisková. Končí pri obci Ivachnová, kde sa napája na D1 smerom na Poprad. Na úseku má byť okrem jedného tunela, 21 mostov a troch križovatiek aj veľké ľavostranné odpočívadlo Ivachnová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies