Začali odškodňovať príbuzných nezvestných cestujúcich z malajzíjskeho lietadla

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:44 • 2 min
Začali odškodňovať príbuzných nezvestných cestujúcich z malajzíjskeho lietadla

PEKING - Rodiny nezvestných cestujúcich strateného malajzijského lietadla dostali vo štvrtok prvú časť odškodného za svojich príbuzných.

slovakia

left justify in out

Čiastku v prepočte 30-tisíc eur dostalo šesť malajzijských a jedna čínska rodina. Nemecká poisťovňa Allianz už zároveň skúma požiadavky ďalších 40 rodín z najľudnatejšej krajiny sveta. Stropom je však zatiaľ suma 130-tisíc eur. Dôležitým bude ďalší postup vlády, ktorá stále neoznačila lietadlo za oficiálne stratené a ďalší proces odškodňovania bude závisieť od záverov vyšetrovania. Zapojiť sa do procesu hľadania chcú aj nespokojní príbuzní, podľa ktorých je vyšetrovanie netransparentné. Skupine rodín sa údajne podarilo vyzbierať takmer tri milióny eur na získanie informácie vedúcej k objasneniu záhady letu MH370, píše portál britskej vysielacej stanice BBC.

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcie doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z nezvestného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Potvrdzovať to má aj nedávno zverejnená svedecká výpoveď britskej jachtárky, ktorá v osudnú noc údajne nad Indickým oceánom videla nízko letiaci stroj v plameňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies