Začala sa rekonštrukcia pásma Gazy, zničeného vojnou s Izraelom

NETKY.SK • 5 November 2014, 07:38 • 2 min
Začala sa rekonštrukcia pásma Gazy, zničeného vojnou s Izraelom

JERUZALEM - Organizácia Spojených národov informovala, že sa začal program na obnovu pásma Gazy zničeného v lete v 50-dňovej vojne s Izraelom.

slovakia

left justify in out

Koordinátor blízkovýchodného mierového procesu Robert Serry povedal, že program sa začal v pondelok predajom stavebného materiálu 700 obyvateľom Gazy, ktorých domovy vojna poškodila. Podľa palestínskych odhadov bude potrebných až šesť miliárd dolárov na opravu škôd spôsobených počas uvedeného konfliktu.
      

Serry, na ktorého sa odvoláva tlačová agentúra AP, povedal, že asi 60.000 domov v Gaze potrebuje okamžitú opravu. Vojna v pásme Gazy sa začala po tom, ako militanti Hamasu reagovali na zatknutie svojich aktivistov na Západnom brehu vystrelením rakiet do južného Izraela. Izrael reagoval leteckým bombardovaním a pozemnou inváziou, ktorými chcel zastaviť raketové ostreľovanie jeho územia a zničiť sieť tunelov vybudovaných práve pre útoky na Izrael.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies