Začala sa oprava najkritickejších úsekov na ceste II. triedy cez Oravskú Lesnú

NETKY.SK • 11 Január 2018, 12:37 • 2 min
Začala sa oprava najkritickejších úsekov na ceste II. triedy cez Oravskú Lesnú

ORAVSKÁ LESNÁ - Pracovníci spoločnosti Cesty SK, ale aj Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), začali vo štvrtok ráno s opravou najkritickejších úsekov na ceste cez Oravskú Lesnú.

slovakia

left justify in out

V obci je komunikácia v nevyhovujúcom stave, pretože zhotoviteľ – spoločnosť Cesty SK pre nízke teploty nestihol vyfrézovaný úsek pokryť asfaltovým kobercom a na nespevnených úsekoch sa začali tvoriť jamy. TASR o tom informoval riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov Úradu ŽSK Lukáš Milan.

 

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová na ňou vyvolanom kontrolnom dni v stredu (10.1.) nariadila, aby sa aspoň dočasne opravili najkritickejšie úseky, keďže pre trvalé položenie asfaltu nie sú vhodné teploty a nová vrstva by veľmi rýchlo praskala. "Som rada, že v stredu odborníci zo župy spolu s dodávateľom našli aspoň dočasné riešenie, aby ľudia tohto kraja nemuseli trpieť pre chyby niekoho iného," konštatovala Jurinová.

 

Ako dodala, rekonštrukcia sa začala až v októbri 2017 pre mimoriadne dlhé verejné obstarávanie, ktoré trvalo viac ako rok. Prispelo k tomu aj to, že sa do súťaže prihlásilo až 21 spoločností. Najhoršie úseky cesty sa opravia tak, aby bola cesta pre vodičov prejazdná do začatia asfaltovania. "Dohodli sme sa na možnom riešení, ako uľahčiť motoristom cestovanie. Diery, ktoré momentálne na vozovke sú, sa opravia horúcim asfaltom, ktorý sa roztopí v bagelách," uviedol generálny riaditeľ Správy ciest ŽSK Dezider Szabó.

 

Náklady na opravu bude znášať zhotoviteľ. Rekonštrukciu cesty II. triedy na Orave hradí ŽSK z eurofondov a hotová by mala byť do konca mája 2018. Zhotoviteľ – spoločnosť Cesty SK Košice sľubuje 25-ročnú životnosť vozovky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona