Začala sa dlho odkladaná obnova budov v Nepále zničených pri vlaňajšom zemetrasení

NETKY.SK • 16 Január 2016, 15:59 • 2 min
Začala sa dlho odkladaná obnova budov v Nepále zničených pri vlaňajšom zemetrasení

BUNGMATI - Nepál dnes oficiálne začal dlho odkladanú obnovu približne jedného milióna domov a budov zničených rozsiahlym zemetrasením, ktoré zasiahlo túto himalájsku krajinu vlani v apríli a vyžiadalo si približne 9000 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Nepálsky premiér Khadga Prasad Oli predstavil plány na obnovu historického mesta Bungamati južne od metropoly Káthmandu a spustil rekonštrukčný proces, ktorý má trvať niekoľko rokov a stáť miliardy dolárov. Stále však nie je jasné, kedy sa začnú práce na ešte poškodenejších lokalitách.

 

Nepál je kritizovaný za odkladanie nevyhnutnej rekonštrukcie kvôli nezhodám medzi tamojšími politickými stranami, čo malo za následok vypracovanie návrhu novej ústavy, etnické protesty, ako aj vážny nedostatok pohonných látok.

 

Zahraniční darcovia prisľúbili krajine na riešenie následkov zemetrasenia 4,1 miliardy dolárov, Nepál však vzhľadom na oneskorené zriadenie príslušných zodpovedných úradov dostal iba malú časť tejto sumy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies