Začala sa rekonštrukcia prípadu úmrtia Milana Lučanského

NETKY.SK • 25 Január 2022, 12:06 • 2 min
Začala sa rekonštrukcia prípadu úmrtia Milana Lučanského

BRATISLAVA/ PREŠOV - V Prešove sa koná rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Prešov Marián Spišák.

slovakia

left justify in out

Na rekonštrukcii sa okrem generálneho prokurátora Maroša Žilinku zúčastňujú aj krajský prokurátor v Prešove, dozorový prokurátor, procesné strany a súdni znalci. „Poznatky získané týmto procesným úkonom budú dôsledne analyzované na účely zákonného rozhodnutia v tejto veci," podotkol Spišák.

 

img

 

Žilinka priblížil, že cieľom rekonštrukcie je získať čo najpresnejšiu predstavu a ucelený obraz o priebehu udalostí a jej čiastkových faktoch. „Som presvedčený, že orgány činné v trestnom konaní v krátkom čase dajú odpoveď na všetky otázky ako?, na ktoré dostupnými úkonmi počas vyšetrovania našli odpoveď (vrátane charakteru a mechanizmu zranení, príčin smrti zo súdnolekárskeho hľadiska, priebehu a okolností udalostí),“ napísal Žilinka.

 

 

Odpoveď na otázku, prečo prišlo k Lučanského smrti, podľa Žilinku zostane s najväčšou pravdepodobnosťou nezodpovedaná.

 

Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa mal 29. decembra 2020 v ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsiť o samovraždu. Vo väzbe bol pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti.

 

img

 

Prípadom sa zaoberala aj nezávislá kontrolná komisia. Nezistila skutočnosti, ktoré by spochybňovali verziu, že príčinou smrti Lučanského bol samovražedný pokus. Komisiu tvorilo takmer 20 členov. Okrem politikov boli jej súčasťou tiež experti.

 

Pečítajte si: V Martine si pripomenuli rok od smrti Milana Lučanského. Vystúpil zástupca rodiny

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies