Začal súd s Pistoriusom, Steenkampovej mama sa mu prišla pozrieť do očí

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 12:16 • 2 min
Začal súd s Pistoriusom, Steenkampovej mama sa mu prišla pozrieť do očí

PRETÓRIA - Juhoafrický olympijský a paralympijský atlét Oscar Pistorius v pondelok na úvod ostrosledovaného súdneho procesu v Pretórii uviedol, že sa cíti nevinný zo zabitia priateľky Reevy Steenkampovej. Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Súdny proces sa začal s oneskorením 90 minút, pričom Pistorius sa cítil nevinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby - z vraždy, dvoch obvinení z ohrozovania so zbraňou na verejnosti a jedného obvinenia z nelegálneho držania nábojov a munície. Predtým, ako sa samotný proces začal, kráčal za matkou obete, ktorá uviedla, že prišla na súd, aby sa mu mohla "skutočne pozrieť do očí."

      

Bežec s amputovanými dolnými končatinami je obvinený z úkladnej vraždy a zastrelenia svojej priateľky Steenkampovej, ku ktorému došlo 14. februára 2013. Pistorius na svoju obhajobu uviedol, že zastrelil Steenkampovú nešťastnou náhodou, pretože sa domnieval, že v kúpeľni je cudzí votrelec. Steenkampovej matka June bola na súde oblečená celá v čiernom. 
      

"Chcem sa pozrieť na Oscara, skutočne sa mu chcem pozrieť do očí. Potom zistím pravdu o tom, čo urobil s Reevou," uviedla pre juhoafrické a britské médiá 67-ročná Steenkampová. "Akokoľvek napokon súd rozhodne, budem pripravená mu odpustiť... Ale najskôr ho chcem donútiť, aby sa pozrel na mňa, pretože uvidí bolesť a utrpenie, ktoré ma zaplavili. Cítim, že to potrebujem."  
      

Pistorius prišiel na najvyšší súd v Pretórii oblečený v tmavo-šedom obleku a čiernej kravate. June Steenkampová sedela v rovnakej lavici ako príslušníci Pistoriusovej rodiny a za Pistoriusom, tak je pravdepodobné, že ich pohľady sa počas procesu stretnú. V prípade, že 27-ročného atléta uznajú vinným, hrozí mu doživotný trest za mrežami. V Juhoafrickej republike nemajú trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona