Začal sa proces s mužom, ktorý sa chcel zamerať na princa Georgea

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 16:39 • 2 min
Začal sa proces s mužom, ktorý sa chcel zamerať na princa Georgea

LONDÝN - V Londýne sa v stredu začal proces s predpokladaným prívržencom militantnej organizácie Islamský štát (IS), ktorý na internete podnecoval na útoky na štvorročného britského princa Georgea. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokurátorka Annabel Darlowová v stredu pred porotou povedala, že 32-ročný Husnain Rashid podnecoval útoky na rôzne ciele. Okrem iného chcel "vstrekovať jed do zmrzlín v supermarketoch a zamerať sa na princa Georgea v priestoroch jeho škôlky."

 

Rashid, ktorého zadržali vlani 22. novembra, obvinenia z prípravy teroristických činov, podnecovania k terorizmu a zo šírenia teroristickej propagandy odmietol. Proces na londýnskom kráľovskom súde v štvrti Woolwich by mal trvať šesť týždňov.

 

Prokuratúra koncom apríla uviedla, že jeden príspevok Rashida v zašifrovanej aplikácii Telegram obsahoval fotografiu štvorročného princa Georgea, adresu jeho školy, siluetu džihádistického bojovníka a odkaz v znení "ani kráľovskú rodinu nenecháme na pokoji".

 

Podľa prokuratúry Rashid zverejnil post s úmyslom pomôcť ďalším osobám naplánovať teroristický útok. Rashid je tiež obvinený zo zverejnenia niekoľkých ďalších odkazov, ktorými údajne povzbudzoval ostatných na násilné útoky a prostredníctvom ktorých zisťoval, ako sa dostať do Sýrie a pripojiť sa k džihádistom z IS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies