Začal sa proces s expríslušníkom francúzskej cudzineckej légie

NETKY.SK • 22 Január 2016, 13:27 • 2 min
Začal sa proces s expríslušníkom francúzskej cudzineckej légie

BRATISLAVA - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa dnes začal proces s bývalým príslušníkom francúzskej cudzineckej légie Jánom T. a ďalšími dvoma obžalovanými Mikulášom B. a Marcelom M.

slovakia

left justify in out

Trio je obžalované z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy a z obzvlášť závažného zločinu podvodu. Obžalovaní, ako aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), dnes odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste. Zároveň dvaja z obžalovaných využili svoje právo nevypovedať. Hlavné pojednávanie, ktoré bude pokračovať 1. a 2. februára, sa dnes začalo čítaním obžaloby.

 

Dnes ešte pred súdom budú čítať listinné dôkazy z prípravného konania. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podľa obžaloby sa mali najneskôr od roku 2015 obvinení spolčiť za účelom usmrtenia poškodenej Valérie Š. – konateľky košickej spoločnosti Valea, ktorá by bola prekážkou pre ich podnikateľské aktivity smerujúce k zmene vlastníctva spoločnosti.

 

Trojica je od marca minulého roka vo väzbe. Rozhodol o tom vtedy na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd (NS) SR. Trio zadržala 27. februára 2015 počas rozsiahlej policajnej akcie Národná kriminálna agentúra na Dominikánskom námestí v Košiciach. Do väzby ich zobral sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica 2. marca.

 

Sudca ŠTS obvinených zobral do väzby, aby nemohli ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Muži sú obvinení z prípravy úkladnej vraždy a podvodu. Ako informoval vtedy Košický Korzár, koncom februára polícia vykonala niekoľko domových prehliadok vrátane bytu, v ktorom býva Ján T. Toho prepustili v roku 2014 z väzenia po odpykaní 7,5-ročného trestu za podpálenie kasína počas pokrového turnaja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies