Začal sa Európsky týždeň elektronických zručností

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:31 • 2 min
Začal sa Európsky týždeň elektronických zručností

Začal sa Európsky týždeň elektronických zručností

slovakia

left justify in out

img

Európsky týždeň elektronických zručností 2012, podporovaný Európskou komisiou (EK), sa dostáva do najdôležitejšieho obdobia svojej kampane. Počas tohto týždňa v 37 krajinách Európskej únie (EÚ) prebehnú najrôznejšie aktivity venované elektronickým zručnostiam. Na Slovensku napríklad vyhodnotia IT Fitness test a vyhodnotí sa aj národné kolo súťaže sieťových akadémií NAG.
      Program Európsky týždeň elektronických zručností 2012 dopĺňa ďalšie popredné aktivity komisie, akou je napríklad „Agenda pre nové zručnosti a pracovné miesta“, ktoré majú odstrániť nesúlad medzi vzdelávacím systémom a trhom práce a zlepšiť zamestnanosť mladých ľudí v Európe.
      Počas Týždňa elektronických zručností a až do konca mája 2012 sa uskutočnia stovky podujatí. Všetky najnovšie informácie o rôznych podujatiach, pracovných a školiacich príležitostiach v každej zúčastnenej krajine, ale aj o príležitostiach stretnúť sa s partnermi z oblasti priemyslu a sektoru školstva, ktorí sa pridali k tejto kampani, sa nachádzajú na webovej stránke https://eskills-week.ec.europa.eu.
      Do celonárodného testovania IT FITNESS TEST sa na Slovensku zapojilo viac ako 35 000 respondentov. V strede tohto týždňa vyhlásia aj víťazov súťaže študentov Sieťových akadémií NAG 2012, ktorej národné kolo sa koná dnes na Technickej univerzite v Košiciach.
      „NAG je dobre známa a populárna súťaž študentov sieťových akadémií. Umožňuje študentom stredných a vysokých škôl prezentovať svoje vedomosti v oblasti počítačových sietí. Jednotlivci a tímy súťažia v kategóriách na rôznej úrovni zložitosti,“ uviedol František Jakab, koordinátor Sieťového akademického programu Cisco na Slovensku, ktorý je jednou z najúspešnejších vzdelávacích iniciatív v oblasti nových foriem vzdelávania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona