V Česku sa začal druhý deň druhého kola senátnych volieb

NETKY.SK • 15 Október 2016, 09:13 • 2 min
V Česku sa začal druhý deň druhého kola senátnych volieb

PRAHA - Občania Českej republiky môžu dnes znovu voliť zloženie tretiny Senátu. Od 08.00 do 14.00 h budú zároveň určovať, akú silnú väčšinu bude mať doterajšia vládna koalícia v hornej komore parlamentu, píše na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

V piatok bola podľa odhadov volebná účasť nízka. Hlasovať prišla asi desatina voličov.

 

V druhom kole senátnych volieb majú ľudia na výber z 54 kandidátov, ktorým dali pred týždňom v jednotlivých obvodoch najviac hlasov. Podľa Českého štatistického úradu (ČSÚ) by kompletné výsledky mohli byť známe do troch hodín po uzavretí volebných miestností.

 

Prvé kolo volieb pred týždňom vyhralo hnutie ANO, ktoré má kandidátov v 14 obvodoch; ďalej ČSSD a KDU-ČSL v piatich obvodoch; a občianski demokrati (ODS) sa do finále dostali v piatich obvodoch. Hnutie Starostovia môže získať štyroch senátorov, TOP 09 troch a komunisti jedného.

 

Medzi finalistami je 11 žien, ani v jednom obvode však nestoja proti sebe, pripomína ČRo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies