Začal sa Autosalón - Autoshow Nitra, prinesie 36 premiér

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:04 • 2 min
Začal sa Autosalón - Autoshow Nitra, prinesie 36 premiér

NITRA - Na Výstavisku Agrokomplex v Nitre sa vo štvrtok začala výstava Autosalón - Autoshow Nitra 2015. Prinesie 36 premiér a potrvá do 11. októbra.

slovakia

left justify in out

Prehliadka automobilového priemyslu predstaví osobné, úžitkové aj nákladné automobily, dopravnú techniku, autopríslušenstvo, servisnú a garážovú techniku. Počet vystavovateľov stúpol oproti vlaňajšku zo 180 na 210. Záštitu nad 22. ročníkom podujatia prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR.

 

Novinkou toho ročníka výstavy bude prezentácia expozícií 46 vystavovateľov z Číny. "Na Slovensku sa takáto expozícia, ktorá dostala názov Expo China, koná po prvýkrát a vystavené tu budú prevažne súčiastky do automobilov a rôzne príslušenstvo,“ informovala vedúca oddelenia marketingu a komunikácie Agrokomplexu Michaela Mičíková. Novinkou pre odborníkov bude Fórum dodávateľov PSA 9. októbra. "Ide o jedinečnú akciu určenú pre subdodávateľov automobilového priemyslu, ktorí sa chcú zaradiť medzi dodávateľov PSA," povedala Mičíková. Podujatie organizuje Francúzsko-slovenská obchodná komora, Zväz automobilového priemyslu SR a Veľvyslanectvo Maďarska. 

 

Premiérovým podujatím v rámci celého Slovenska bude Power Tuning show na ploche viac ako 5 000 metrov štvorcových. „Počas akcie sa uskutoční aj veľké finále TotalDip Tuning battle. Celkovo budú mať návštevníci možnosť vidieť viac ako sto áut, ktoré sa kvalifikovali do finále počas roka. Predvádzať sa budú naozajstní experti, a to úpravou auta a tiež montovaním audio sústavy naživo,“ hovorí Mičíková. Na výstave nebude chýbať ani expozícia historických automobilov a motoriek s viac ako 40 exponátmi. Počas soboty 10. októbra sa k nej pridá aj zraz historických automobilov, ktorý sa začne na letisku v Janíkovciach pri Nitre a skončí sa pred pavilónom N v areáli Výstaviska Agrokomplex.

 

Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra v predchádzajúcich ročníkoch spojil prehliadku a predaj automobilov so show. Úspech konceptu podľa vedúcej projektu Zuzany Cyprichovej potvrdzujú ohlasy návštevníkov, ktorých v roku 2014 prešlo bránou výstaviska 135 864, čo bolo o 24 306 viac ako v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies