Začal sa 17. ročník kampane Vypni telku, zapni seba!, zapojilo sa už vyše päťtisíc detí

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 16:49 • 2 min
Začal sa 17. ročník kampane Vypni telku, zapni seba!, zapojilo sa už vyše päťtisíc detí

BRATISLAVA - V rámci 17. ročníka kampane Vypni telku, zapni seba! pripravili pre detí dobrovoľníci z viac než stovky obcí alternatívny program k pasívnemu prežívaniu voľného času pri televízii, počítačových hrách a zábave na internete. Projekt, ktorý organizuje detská organizácia eRko, bol spustený dnes a potrvá až do nedele 4. júna. Zaregistrovaných je zatiaľ 5 500 účastníkov.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu Detinanete.sk, stále viac detí dnes uprednostňuje hry na počítači pred hraním sa vonku s kamarátmi, pričom každé štvrté dieťa ohrozuje závislosť od internetu a zábavnej elektroniky. Portál tiež uvádza, že mobilný telefón na Slovensku vlastní 31 percent prvákov a druhákov, 69 percent tretiakov až piatakov a 77 percent šiestakov a siedmakov. Prvý mobil majú na Slovensku už štvorročné deti.

„Ako detská organizácia si uvedomujeme, že deti sa potrebujú naučiť ovládať nové technológie. Potrebujú sa ich naučiť správne využívať a nadobudnúť správnu mieru v tom, koľko času mobilným zariadeniam alebo počítačom venujú. Preto im každý rok dávame možnosť zastaviť sa a trénovať svoju vôľu. Upriamujeme ich čas na osobné vzťahy. Heslo tohto ročníka kampane znie: Viac priateľstva, viac radosti,“ uviedol Juraj Králik.

Deti na znak svojho záväzku budú počas týždňa Vypni telku, zapni seba! nosiť náramok s logom kampane. Každý účastník dostal dva náramky - jeden pre seba a druhý pre kamaráta. Takýmto spôsobom sa počet účastníkov môže navýšiť až na jedenásťtisíc.

Organizácia eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je občianske združenie, ktorého cieľom je pomáhať pri výchove a neformálnom vzdelávaní detí a mladých ľudí a pri ich premene na zrelé kresťanské osobnosti podieľajúce sa na rozvoji spoločnosti, v ktorej žijú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies