Zabudnite na zimu! 5 tipov na exotickú dovolenku

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:29 • 2 min
Zabudnite na zimu! 5 tipov na exotickú dovolenku

BRATISLAVA - Radi by ste strávili príjemnú exotickú dovolenku v zime? Neváhajte zavítať do tropických oblastí Zeme, ktoré sú v zimnom období najkrajšie.

slovakia

left justify in out

Kým na Slovensku sú mesiace december, január a február symbolmi zimy, v tropických oblastiach sú to najkrajšie mesiace roku. Vymeniť sneh a mráz za biely piesok a horúce slnko. Sen väčšiny z nás. Dovolenka pri mori v zime vám vráti stratenú energiu a chuť do života.  Neviete sa rozhodnúť kam v zime na dovolenku? Kam sa vybrať? Ponúkame vám niekoľko zaujímavých tipov na exotickú dovolenku v zime. 

 

Kapverdské ostrovy alebo Kapverdy

Kapverdské ostrovy sa nachádzajú v južnej časti severného Atlantiku, vzdušnou čiarou na polceste medzi Portugalskom a Brazíliou. Skladajú sa z 10 ostrovov a 5 menších ostrovov. Kapverdy ponúkajú návštevníkom oddych v exotike, relax, ktorý vyjadruje najlepšie heslo samotných Kapverďanov „No Stress“.

Južné pobrežie ostrova ponúka turistom výnimočné a čisté pláže s priezračnou vodou a vstupom do mora tak akurát pre deti aj dospelých. Na turistov tam nečíha žiadne neželané prekvapenie, do sýtosti si môžu vychutnať slnko, čisté more a pokoj.

 

 

Bali

Bali je indonézsky ostrov nachádzajúci sa na západnom konci súostrovia Malé Sundy, medzi ostrovmi Jáva na západe a Lombok na východe. Tento indonézsky raj akoby patril do ríše fantázie. Užívajte si jeho slnečné lúče na pláži s jemným bielym pieskom alebo sa vydajte poznávať tropickú faunu počas potápania pri koralových útesoch.

 

Maldivy

Maldivské ostrovy sú zaujímavé v mnohých smeroch. Na strávenie typickej luxusnej dovolenky sú ideálne. Práve z Maldív pochádza veľké množstvo tropických fotografií s prekrásnymi domčekmi a rôznymi stavbami vo vode. Priezračná voda v nádherných lagúnach s bielym pieskom a morským životom. Znie to ako klišé, no práve na Maldivách nájdete ozajstný raj. 

 

 

Bahamské ostrovy

Bahamské ostrovy ležia juhovýchodne od Floridy a severovýchodne od Kuby. V krajine prevláda tropická, striedavo až vlhká klíma s obdobím dažďov v mesiacoch od júna do novembra. Priemerná ročná teplota vzduchu je 24,4°C, priemerná denná teplota vzduchu v letnom období je až 32° C. Bahamy sa skladájú zo 700 ostrovov. Súostrovie je ekologická oáza, ktorá predstavuje 2000 úchvatných ostrovov a pýši sa najčistejšou vodou na planéte s viditeľnosťou viac ako 200 metrov. Jeden krok a uvedomíte si krása siaha ďaleko za hranice prírodnej krásy. 

 

Fidži

Fidži je ostrovný štát v Tichom oceáne. Tento štát tvoria dva ostrovy - Viti Levu a Vanua Levu a viacero malých ostrovov. Hlavné a zároveň najväčšie mesto je Suva. Na sopečných a koralových ostrovoch si môžete vychutnať naozaj tropické podnebie. Teplé modré more, biele pláže a neuveriteľná pohostinnosť domorodcov. Skúste potápanie. Na Fidži je to zážitok, ktorý budete chcieť opakovať stále. Fidži je známe najmä pre mäkké koraly a na každom ostrove zažijete niečo nové. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies