Zabudnite na Ultra Violet, je tu farba roka 2019!

NETKY.SK • 10 December 2018, 13:02 • 2 min
Zabudnite na Ultra Violet, je tu farba roka 2019!

Farba nadchádzajúcej sezóny možno nebude všetkým pochuti, no sprevádzať nás bude v oblasti módy i dizajnu počas celého roka 2019.

slovakia

left justify in out

Určite ste si všimli, že je už tradične zvykom vždy na konci kalendárneho roka vyhlasovať farbu roka nadchádzajúceho. Tento trend následne ovplyvňuje mnohé odvetvia, najmä módu a dizajn. Zatiaľ čo rok 2018 sa niesol v znamení sýtej fialovej farby nazývanej aj Ultra Violet, spoločnosť Pantone, ktorá farbu roka vyhlasuje, stanovila ako nový trend odtieň s názvom Živý koral.

 

Ide o farbu, ktorá nie je ani ružová, ani oranžová, no každopádne je veľmi jasná a optimistická. Mnohí z nás si ju lepšie vybavia pod pojmom takzvanej „lososovej“. Samotná spoločnosť Pantone o nej hovorí ako o „oživujúcej, život oslavujúcej koralovej farbe so zlatistým podtónom, ktorý jej dodáva svieži nádych.“

 

Viceprezidentka spoločnosti, Laurie Pressman, sa vyjadrila, že táto pozitívnou energiou nabitá farba by nám mala zaručiť pocit komfortu, no nesie zároveň aj hlbšie posolstvo. Živá koralová by totiž mala upozorniť aj na problematiku úbytku života na našej planéte v dôsledku nešetrného prístupu človeka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies