Zábrany proti migrantom stavajú Orbánovi, dajú sa aj preskočiť

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:00 • 2 min
Zábrany proti migrantom stavajú Orbánovi, dajú sa aj preskočiť

BUDAPEŠŤ - Namiesto tri metre vysokých zábran proti migrantom sa na maďarsko-srbských hraniciach buduje zatiaľ len plot z ostnatého drôtu vysoký poldruha metra - aby mohol byť splnený sľub premiéra Viktora Orbána, že do konca augusta bude táto bariéra postavená, píše internetové vydanie denníka Népszabadság.

slovakia

left justify in out

"Ak sa človek poriadne rozbehne, ten plot môže hádam aj preskočiť. Takto to nemá veľký význam," cituje denník jedného farmára hospodáriaceho na poliach pri srbskej hranici.

 

Népszabadság uviedol, že za týmto plotom je vyznačená ďalšia línia, na ktorej zrejme bude neskôr postavený vládou avizovaný vyšší plot. Denník zistil, že na močaristých úsekoch, cez ktorý sa doposiaľ migranti hranice prekročiť nepokúsili, nepostavia zábrany žiadne.

 

Nemenovaný zdroj z rezortu vnútra povedal, že pohraničníci ani doteraz nemali problém zistiť, kde prekračujú utečenci zelenú hranicu. "Problémom je, že ich naraz prichádza toľko, že ak sa sami na hraniciach nezastavia, jednoducho ich nedokážeme dolapiť," dodal štátny úradník.

 

Pôvodne mali byť zábrany na 175-kilometrovom úseku dostavané do novembra, Orbán však na letnej univerzite Maďarov v Sedmohradsku vyhlásil, že zelená hranica bude uzatvorená do konca augusta.

 

Verejnoprospešní pracovníci, ktorých vybrali z radov nezamestnaných, Népszabadságu povedali, že majú potvrdenú prácu až do novembra, čo svedčí tiež o tom, že sa po auguste bude zrejme stavať aj vyšší plot.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies