Záborský po návrate do Fínska: Som rád, že som späť

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 12:53 • 2 min
Záborský po návrate do Fínska: Som rád, že som späť

HELSINKY - Tomáš Záborský má za sebou vydarenú premiéru na majstrovstvách sveta i návrat na fínske klziská, na ktorých si urobil renomé elitné kanoniera. V úvodnom zápase Slovenska na 77. hokejových MS si proti Francúzom pripísal na konto gól a jednu asistenciu.

slovakia

left justify in out

"Áno, myslím si, že to bol vydarený návrat. Som rád, že nám vyšiel zápas a že sme vyhrali. Dúfam, že takto budeme pokračovať aj ďalej," uviedol pre TASR.

Dvadsaťpäťročný krídelník sa spolu s Romanom Kukumbergom a Michelom Miklíkom postarali o jednu z najkrajších gólových akcií piatkového duelu. "Dobre sme to založili od vlastnej bránky, potom mi Miklík ťukol puk, ja som posunul 'Kukovi' na druhú stranu a šliapal som na bránku. 'Kuko' mi to tam pekne hodil a som rád, že to padlo," priblížil svoj premiérový reprezentačný gól.

Záborský oslávil návrat do Fínska presne tak, ako si ho miestni fanúšikovia pamätajú. Za tri roky v drese Ässätu Pori odohral 142 duelov, v ktorých strelil 67 gólov a pridal 51 asistencií. Pred sezónou síce prestúpil do Avangardu Omsk z KHL, ale na návrat do krajiny tisícich jazier sa veľmi tešil. "Pred štartom na šampionáte som nebol nervózny. Práveže som rád, že som späť vo Fínsku a že tu môžem hrať. Na túto krajinu mám dobré spomienky," uviedol.

Vo Fínsku má aj mnoho kamarátov z radov bývalých spoluhráčov, no zatiaľ nemal možnosť sa s nimi stretnúť. "Na internete mi gratulovali kamaráti a tiež rodičia. Ale teraz sa snažím sústrediť hlavne na hokej a nechcem sa nechať vyrušovať nejakými vonkajšími vplyvmi," povedal.

Zo slovenských hráčov pozná sobotňajšieho súpera najlepšie a tak prezradil aj recept na úspech. "Hlavne nesmieme byť vylučovaní. Proti Nemecku dali tri góly z presiloviek, majú ich veľmi silné. Či to hrajú hráči z NHL, KHL alebo domácej ligy, to je jedno. Vedia si to hodiť, dávajú si krížne prihrávky. Musíme s nimi hrať päť na päť zo zabezpečenej obrany a keď budeme dodržiavať náš systém, máme šancu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona