Záborská: Slováci chcú od EU kresťanské hodnoty, spoločnú obranu a vyrovnanie ekonomických rozdielov

NETKY.SK • 25 Január 2017, 16:40 • 2 min
Záborská: Slováci chcú od EU kresťanské hodnoty, spoločnú obranu a vyrovnanie ekonomických rozdielov

BRATISLAVA/BRUSEL - Návrat ku kresťanským hodnotám, spoločná obrana a ochrana hraníc a vyrovnanie ekonomických rozdielov medzi členskými štátmi - to sú podľa Slovákov najväčšie súčasné výzvy pre Európu. Vyplýva to z internetového prieskumu, ktorý v dňoch 20.12.2016 - 10.1.2017 realizovala slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

slovakia

left justify in out

"Vnímam to ako volanie po potvrdení hodnotovej identity, ale tiež vonkajšej a vnútornej stability európskeho projektu," komentovala výsledok prieskumu Záborská.

 

Slovenskú europoslankyňu pozitívne prekvapilo najmä to, akú veľkú dôležitosť prikladajú občania nepriaznivej demografickej situácii a celkovému poklesu dôvery k európskemu projektu.

 

"Je to významný signál o tom, že veľká skupina ľudí na Slovensku rozmýšľa v omnoho hlbších súvislostiach, než by sa mohlo zdať z niektorých komentárov na sociálnych sieťach. To ma napĺňa nádejou," zdôraznila Anna Záborská.

 

Prieskumu sa zúčastnilo 1 767 respondentov z celého Slovenska, ktorí mohli vybrať jednu alebo viac odpovedí. Prieskum bol súčasťou komunikačného projektu podporeného politickou skupinou Európskej ľudovej strany v Európskom parlamente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies