Záborská podpísala volebný sľub: Bude presadzovať voľnú nedeľu!

NETKY.SK • 22 Január 2014, 06:29 • 2 min
Záborská podpísala volebný sľub: Bude presadzovať voľnú nedeľu!

BRATISLAVA/BRUSEL - Slovenská europoslankyňa Anna Záborská dnes na pôde Európskeho parlamentu (EP) podpísala "Volebný sľub pre nedeľu bez práce".

slovakia

left justify in out

Sľub pripravila Európska aliancia pre nedeľu a týka sa európskych volieb 2014. 

"Tento volebný sľub som podpísala preto, lebo žiaden zamestnávateľ by nemal mať právo nútiť ľudí pracovať aj v nedeľu. Nedeľa by mala patriť rodine," zdôraznila pri podpise Anna Záborská, predsedníčka skupiny poslancov "Rodina, práva detí a solidarita medzi generáciami" v Európskom parlamente.

Podpísaním sľubu sa kandidát na poslanca zaväzuje, že zabezpečí ochranu spoločného týždenného dňa odpočinku pre všetkých občanov EÚ, ktorým by mala byť v zásade nedeľa, pre ochranu zdravia a lepšiu rovnováhu medzi pracovným a rodinným životom pracovníkov. Sľub tiež obsahuje záväzok podporiť takú európsku legislatívu, ktorá bude garantovať rozvrhnutie pracovného času založené na princípe dôstojnej práce.

      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies