Záborská: NR SR nejaví záujem o rokovania k novému zloženiu EK

NETKY.SK • 27 August 2014, 14:05 • 2 min
Záborská: NR SR nejaví záujem o rokovania k novému zloženiu EK

BRATISLAVA - Slovenský parlament neprejavuje záujem o diskusiu s vládou k prebiehajúcim rokovaniam o novom zložení Európskej komisie, hovorí europoslankyňa Anna Záborská (EPP/KDH).

slovakia

left justify in out

Dôkazom toho je podľa nej aj to, že pred sobotňajším stretnutím predsedov vlád členských štátov EÚ k nomináciám na podpredsedu Komisie pre zahraničnú politiku sa nestretne Výbor NR SR pre európske záležitosti.

 

“Som prekvapená, že v Národnej rade SR sa vôbec nebude diskutovať o pozícii Slovenska pri rozhodovaní o budúcom šéfovi európskej diplomacie. Mimoriadne rokovanie lídrov EÚ je už túto sobotu, no Výbor NR SR pre európske záležitosti zasadne až o dva týždne, teda 8. septembra,” hovorí Záborská. Slovenská europoslankyňa zároveň poukázala na to, že v navrhovanom programe zasadnutia výboru sa s diskusiou o slovenskej pozícii pri personálnych nomináciách na členov Komisie vôbec nepočíta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona