Záborská: Moje miesto je v europarlamente, nie v zastupiteľstve TSK

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:14 • 2 min
Záborská: Moje miesto je v europarlamente, nie v zastupiteľstve TSK

TRENČÍN – Výsledok regionálnych volieb (9. 11.) do zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) dal za pravdu ľuďom, ktorí tvrdili, že moje miesto je v Európskom parlamente a nie v zastupiteľstve TSK. Pre TASR to povedala europoslankyňa a trenčianska krajská šéfka KDH Anna Záborská.

slovakia

left justify in out

Vo voľbách v prievidzskom volebnom obvode skončila sedem miest za „postupovou” desiatkou. „Ďakujem všetkým, ktorí mi dali v regionálnych voľbách svoj hlas, ale budem sa naplno venovať práci europoslankyne a obhajovať záujmy slovenských rodín na pôde Európskej únie,” uviedla Záborská.

Na margo iba ôsmich poslaneckých kresiel pravice (KDH, SDKÚ-DS, SaS, NOVA, Most-Híd, OKS) v regionálnom parlamente skonštatovala, že kraj je tu pre všetkých a väčšina v krajskom zastupiteľstve by mala hľadať cestu, ako slúžiť všetkým obyvateľom TSK. Dúfa, že pri riešení konkrétnych problémov dokáže SMER-SD spolupracovať aj s poslancami zvolenými za pravicovú koalíciu.

“Bola by som veľmi rada, keby nový predseda kraja dokázal spolupracovať s celým zastupiteľstvom. Najlepšie riešenia sa vždy rodia v polemickej diskusii. Trenčiansky kraj má veľký potenciál a hoci sú kompetencie krajskej samosprávy obmedzené, v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, sociálnych služieb či cestnej dopravy rozhoduje o kľúčových službách pre všetkých obyvateľov kraja,” zdôraznila.

Nezastáva názor, že kandidatúra Jozefa Lohyňu na post predsedu TSK bola zlý ťah. „V týchto voľbách sme sa po prvýkrát pokúsili o spoluprácu celej pravice. Nebolo to vždy jednoduché a každá zo strán si bude musieť vyhodnotiť, čo jej táto spolupráca priniesla a či má zmysel pokračovať v nej aj do budúcnosti. Takéto vyhodnotenie však musí byť racionálne. Myslím, že Jozef Lohyňa bol dobrou voľbou na funkciu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja,“ uzavrela Záborská s tým, že v najbližších dňoch urobia dôkladnú analýzu kampane aj výsledkov. Až potom budú môcť zodpovedne rozhodnúť o ďalších krokoch a opatreniach v rámci krajských štruktúr KDH. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies