Zábojník: Po Británii sa dajú očakávať ďalšie exity z EÚ

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 14:25 • 2 min
Zábojník: Po Británii sa dajú očakávať ďalšie exity z EÚ

BRATISLAVA - Výsledok rozhodnutia vyše 17 miliónov obyvateľov Veľkej Británie o brexite nie je ničím iným ako následkom veľmi slabej a nekoncepčnej politiky Bruselu a odstupujúci premiér David Cameron musel vedieť, ako to dopadne, pretože jeho razancia v niektorých vážnych rozhodnutiach nebola dostatočná.

slovakia

left justify in out

Uviedol svoj názor slovenský bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. "Nekoncepčná politika bruselského štábu lídrov v riešení problémov týkajúcich sa utečeneckej krízy dopomohla tomuto prekvapeniu, ktoré si nikto nechcel pripustiť. Naštartovalo to trajektóriu, ktorá môže nastať, a to napríklad podobným rozhodnutím Holandska - nexitom v budúcnosti, nasledovať môžu Dánsko, Švédsko a tak ďalej. Ďaleko od toho nemá ani Rakúsko. Všetko je otázka blízkej budúcnosti a výmeny predstaviteľov na politickej scéne v jednotlivých krajinách, pretože to k tomu jednoznačne smeruje", povedal pre TASR Zábojník.

 

"Občania EÚ sa boja budúcnosti a rozhodujú sa pre ľudí, ktorí chcú riešiť ich problémy a sú z ich radov. Nepotrebujú nadriadených odtrhnutých od reality. Bohužiaľ, až tak ďaleko to dospelo a došlo k určitému vážnemu podceneniu situácie. Týmto, čo sa stalo v Británii, bol vyslaný jednoznačný signál, čo ľudia chcú v celej EÚ. A to je v prvom rade odpoveď na ich pocit nedostatočnej bezpečnosti, že čo s tým, pretože doteraz ju nedostali," povedal ďalej.

 

Podľa jeho slov "ľudia v EÚ nepotrebujú takúto nadirigovanú legislatívu, ktorá im zväzuje ruky, či už v otázke legálnej držby zbraní, v otázke kvót utečencov na jednotlivé krajiny, čo je absurdné už samotnou pokutou 250.000 eur, keď napríklad len na Slovensku sa nedostalo občanovi na jeho zlepšenie životných podmienok ani len desať percent z tejto sumy."

 

"Výsledkom brexitu sa vytvorili kontúry obrazu budúcnosti Európy, kto bude viesť jednotlivé krajiny, riešiť problémy bežných ľudí a myslím si, že už nie je ani iné východisko. Toto však môže vyniesť do popredia ľudí z extrémistických strán, ktorí urobia ešte horšie rozhodnutia, ale tak to už chodí. S tým mali súčasní politici počítať. A aká bude bezpečnosť ľudí v jednotlivých krajinách práve v tomto období plnom strachu z terorizmu a z útokov? Odporúčania EÚ radšej nechodiť na miesta, kde sa zhromažďuje najviac ľudí, či sú to už športové, alebo kultúrne podujatia, nie sú riešením," zdôraznil Zábojník.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona