Zablúdená strela zo Sýrie zabila v Turecku muža

NETKY.SK • 28 Október 2013, 10:13 • 2 min
Zablúdená strela zo Sýrie zabila v Turecku muža

ANKARA - Tridsaťpäťročný muž dnes skoro ráno zahynul v meste Ceylanpinar na juhovýchode Turecka, keď zablúdená mínometná strela vypálená zo Sýrie zasiahla dom neďaleko hranice. Informovali o tom turecké bezpečnostné zdroje, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Strela bola odpálená počas zrážok medzi kurdskými a islamistickými bojovníkmi v sýrskom meste Rás al-Ajn, dodali zdroje. Dosiaľ zahynulo v Turecku od júla, keď sa v oblasti začali ozbrojené zrážky, päť ľudí, ktorí sa stali obeťami podobných incidentov. Úrady zatvorili školy v Ceylanpinare (výslovnosť: džejlanpynar) a po dopade strely varovali miestnych obyvateľov, aby nevychádzali z domov. Vlani v októbri strela odpálená zo Sýrie zasiahla turecké pohraničné mesto Akčakale a usmrtila päť tureckých občanov.

Etnickí Kurdi v Sýrii majú komplikovanú úlohu v takmer trojročnom sýrskom konflikte, na začiatku ktorého sa prezident Bašár Asad snažil potlačiť prodemokratické povstanie. 

To však vyústilo to občianskej vojny, ktorá postavila sunnitských moslimov proti Asadovej šiitskej menšine alavitov, a rôzne kurdské milície bojujú na oboch stranách, zvyčajne o územie alebo v mocenských sporoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies