Záblackej dokument o Bezákovi zaznamenal rekordný otvárací víkend

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 10:18 • 2 min
Záblackej dokument o Bezákovi zaznamenal rekordný otvárací víkend

BRATISLAVA - Od štvrtka 13. marca majú diváci možnosť vidieť v slovenských kinách dokumentárny film Oľgy Záblackej Arcibiskup Bezák Zbohom...

slovakia

left justify in out

Počas svojho otváracieho víkendu zaznamenal najvyššiu návštevnosť v porovnaní s inými slovenskými dokumentárnymi snímkami, ktoré boli v minulosti uvedené v kinách. "Film Arcibiskup Bezák Zbohom... si do slovenských kín prišlo pozrieť rekordných 5174 divákov," TASR informovala marketingová a PR manažérka Naďa Móricová z distribučnej spoločnosti Barracuda Movie.

Ako ďalej uviedla, v Trnave počas štyroch dní novinku videlo v kinách Hviezda a Cinemax 1310 divákov. "V sobotu sa v kine Hviezda konalo premietanie aj za účasti režisérky. Po skončení beznádejne vypredaného predstavenia diváci ocenili film dlhotrvajúcim standing ovation," doplnila k projekciám s tým, že napriek záujmu divákov sa pre nepriaznivé počasie v Trnave v sobotu 15. marca nekonalo avizované predstavenie pod holým nebom.

Dokument mapuje Bezákov nevšedný životný príbeh, predstavuje človeka jednými milovaného a druhými odmietaného. Odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života. Diváci tak majú možnosť vidieť Róberta Bezáka očami verejnosti, ale aj jeho najbližších. Spoznajú ho nielen ako arcibiskupa, ústrednú postavu medializovanej kauzy, ale aj ako syna, brata či priateľa. Snímka je debutovým dokumentárnym filmom moderátorky a režisérky Oľgy Záblackej, ktorá je tiež autorkou scenára. Pod dramaturgiu sa podpísal Martin Ciel, za kamerou stáli Boris Lindtner a Ľuboš Fiala.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona