VIDEO Žabka na českom ľade prekročil hranice, päsťou do tváre knokautoval rozhodcu

NETKY.SK • 17 November 2015, 16:32 • 2 min
VIDEO Žabka na českom ľade prekročil hranice, päsťou do tváre knokautoval rozhodcu

MLADÁ BOLESLAV - Boris Žabka nikdy nepatril medzi tých, čo by hrali hokej v rukavičkách, ale čo si slovenský veterán dovolil cez víkend v zápase mladoboleslavského "béčka" proti Rakytníku, prekročilo hranicu únosnosti. Keď hlavný rozhodca duelu hlásil časomeračom "panenku" pre 38-ročného zadáka, rodák z Bratislavy sa prirútil a päsťou do tváre ho inzultoval.

slovakia

left justify in out

Incident sa udial približne v polovici zápasu za nepriaznivého stavu 1:3 pred domácich, ktorí napokon podľahli kontumačne 0:5. "Niečo také som v živote nezažil," citoval server hokej.cz trénera "béčka" Mladej Boleslavi Vladimíra Lejska. "Hrali sme v útočnom pásme a došlo tam ku kontaktu Žabku s protihráčom. Išlo o evidentný faul, podrazenie, ale rozhodca nezapískal. V strednom pásme potom prebehla nejaká slovná výmena medzi Žabkom a hlavným arbitrom, ktorá vyvrcholila prerušením hry a 'panenkou' pre Borisa. Ten sa rozbehol a došlo tam ku kontaktu," popisoval dianie pred inkriminovaným okamihom Lejsek.

 

 

Keď bývalý hráč Slovana, Košíc, Zlína, AIK Štokholm, Třinca, Slavie Praha, Liberca či Mladej Boleslavi inkasoval trest, zmizol v kabíne a potom aj zo štadióna. Klub ho však dodatočne nepotrestá. "Veď tí chlapci hrajú v krajskej lige len tak pre radosť a po práci, navyše nie sú viazaní na boleslavský klub, všetko si financujú a zariaďujú sami," povedal Lejsek. Od krajského zväzu však Žabka môže očakávať poriadnu sankciu. "Určite niečo príde, ale ešte som sa s tým nestretol, takže som v očakávaní," doplnil kouč a neprekvapilo ho, že práve Boris Žabka sa postaral o nešportový incident. "Veľmi dobre ho poznám, je to veľmi dobrý hokejista a takisto si svoju trénerskú prácu robí dobre. Ale je to impulzívny človek a len čo príde nejaká krivda, tak to vyústi v niečo také," dodal Lejsek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona